/ Regionala föreningar / Seminarium Hembesök och Individanpassat brandskydd

Seminarium Hembesök och Individanpassat brandskydd

Under våren arrangerar de regionala brandskyddsföreningarna seminarium om hembesök och individanpassat brandskydd. Varmt välkommen!

Flera räddningstjänster runt om i landet gör hembesök i bostäder. Syftet är att informera de boende om vilket brandskydd de ska ha och vad de ska göra om det börjar brinna. Man får också möjlighet att identifiera de personer som är mest utsatta vid en brand. På seminariet får du tips och konkreta verktyg för hur man kan genomföra ett hembesök.

Allt mer forskning pekar på en och samma slutsats – de flesta av dem som dör i bränder är äldre. Orsakerna är flera, men i många fall finns det enkla lösningar för att ge dem äldre en chans att överleva även om de drabbas av en brand. Hur ser ett individanpassat brandskydd ut? Vilka aktörer behövs för att kedjan mellan en riskutsatt person och ett bra brandskydd blir komplett? Du får svaren på seminariet!

Se ett klipp från seminariet om individanpassat brandskydd som vi arrangerade i Almedalen

Seminariet hålls på följande orter:
23 mars på Brandstationen i Lund
28 mars på Scandic Winn, Karlstad
5 april på Folkets hus, Falkenberg
19 april på Länsförsäkringar Uppsala
3 maj på Kök11 i Växjö
11 maj på Örebro Universitet
31 maj på Dalarnas Försäkringsbolag i Falun

Till generellt program

För att se programmet på respektive ort, klicka på länkarna ovan.