/ Om oss / Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse 2022

I Brandskyddsföreningens verksamhetsberättelse för 2022 summerar vi året som gått.

”Vi lägger ett framgångsrikt år bakom oss och ser med tillförsikt fram emot att fortsätta sprida kunskap om brandsäkerhet och hållbarhet till omvärlden och säkerställa att brandsäkerheten finns med på agendan i företag, kommuner och regioner samt vid politiska beslut och när nya lagar och regler tas fram. Tillsammans med våra medlemmar och lokala föreningar arbetar vi för ett brandsäkert och hållbart Sverige.”
– Mats Björs, generalsekreterare Brandskyddsföreningen

Bläddra i verksamhetsberättelsen eller ladda ner den för senare läsning:

Ser du inget ovan, ändra dina cookie-inställningar eller klicka på Brandskyddsföreningens verksamhetsberättelse 2022 (pdf).

Några lästips från verksamhetsberättelsen

Ett rekordår för kunskapsspridning

Verksamhetsområdet Kunskapsspridning har haft ett mycket framgångsrikt år med Brandskyddsledarutbildningen och konferenserna Skadeplats, Brand och Brandskyddsledardagarna tillbaka i fullt utförande efter pandemin. Vi har också utvecklat och förbättrat flera utbildningar och bland annat startat ett större projekt där fler förlagsprodukter digitaliseras.

Brandskyddsföreningen Restvärderäddning efterfrågas vid allt fler olyckor

Restvärdeledare efterfrågas i allt större utsträckning och under 2022 ryckte de ut på drygt 3 400 uppdrag, en ökning med 2 procent jämfört med året innan – vilket motsvarar 69 fler uppdrag 2022 jämfört med föregående år. Över en femårsperiod har antalet uppdrag för restvärdeledare ökat med hela 78 procent.

Heta Arbeten® fortsätter sin digitaliseringsresa

Skadepreventionskonceptet Heta Arbeten® har fortlöpande utvecklats under de mer än 30 år som konceptet har funnits – och 2022 innebar en fortsatt digitaliseringsresa. Under året har man fortsatt förbättra den digitala tillståndslistan Heta Arbeten® och i maj lanserades abonnemangstjänsten Heta Arbeten® PREMIUM som riktar sig till företag.

Elbesiktningar bidrar till ett säkrare samhälle

Under 2022 genomfördes mer än 15 000 elrevisionsbesiktningar och nära en halv miljon brister upptäcktes. Elektriska Nämndens besiktningar har gjort Sverige till ett av världens säkraste länder när det gäller el.

Se även