Eltermografering

Den främsta anledningen till att termografera sin elanläggning är att hitta varmgångar; onormala avvikelser. Avvikelserna i elanläggningen kan leda till driftstopp eller i värsta fall att en ljusbåge, explosion eller brand uppstår. Med en regelbunden eltermografering kan man hitta avvikelsen i tid och åtgärda det innan det får stora konsekvenser.

Vad lär du dig?

Du får kunskap i eltermografi, både teoretisk och praktisk. Vi går igenom fördelarna med att arbeta med eltermografering och tittar på de fel och risker du på så sätt kan förebygga.

Vi går igenom hur du praktiskt genomför eltermograferingen med hjälp av värmekamera.

Utbildningen följer SBF 1031:3 Norm Termograför elanläggning.

Vad innehåller utbildningen?

  • Grundläggande termografi
  • Eltermografi
  • Värmemönster
  • Avvikelser
  • Klassificering
  • Arbetsflöde

Utbildningen varvar teori med praktiska övningar på hantering av värmekamera. Du får möjlighet att testa egen utrustning alternativt se hur en kamera fungerar och hur du kan arbeta med den. 

Det är bra om du har möjlighet att ta med dig en värmekamera att använda under utbildningen, men det är inte ett krav. Om du inte har tillgång till kamera och deltar på plats finns det möjlighet att låna utrustning.   

För vem?

Utbildningen vänder sig bland annat till dig som arbetar som fastighetsskötare, drifttekniker, elektriker och elkonsult, samt till dig som vill bli auktoriserad besiktningsingenjör där denna är ett av ansökningskraven, se utbildningen Auktoriserad besiktningsingenjör el – grundutbildning steg 1.

Längd

2 dagar

Format

Distans eller klassrum (valfritt)

Hämtar tillfällen