/ Objektregistret

Information om objektregistret

Har du fått en avisering om elbesiktning?

I objektregistret registrerar anslutna försäkringsbolag objekt för elrevisionsbesiktning. Har du fått en avisering om elbesiktning är detta pga att er försäkringsgivare har registrerat ert objekt som besiktningspliktigt. Då behöver du logga in i objektregistret och följa dom instruktioner som medföljer aviseringen. Se mer info nedan.

Obs! Objektregistret går över till endast Epost-aviseringar

Pga en systemomläggning kommer Objektregistret att börja kommunicera helt via epost.

Detta påverkar alla objekt som idag använder postal avisering, läs mer.

Hur loggar jag in?

Du som användare behöver skapa ett konto och/eller logga in i objektregistret för att bekräfta aviseringen och göra ditt val av uppdragstagare.

Logga in bild 1.png

Är du osäker på om du har ett konto sedan tidigare kan du kontrollera detta genom att klicka på knappen "Glömt lösenord" som du hittar på inloggningssidan, om du har ett konto så får du en återställningslänk och kan logga in i systemet.

Är du en helt ny användare skapar du ett konto på inloggningssidan, där du anger uppdragskod och önskat användarnamn (e-post).

Du hittar uppdragskoden under rubriken i bifogad pdf i aviseringen.

Logga in bild 2.png

Vad gör jag när jag loggat in?

Du hittar uppdraget under menyn "Pågående uppdrag", här ska du först bekräfta aviseringen och på näskommande sida väljer du uppdragstagare.

När detta är gjort försvinner uppdraget från din sida och uppdraget hamnar hos vald uppdragstagare. Om uppdragstagaren accepterar besiktningsuppdraget kommer du att bli kontaktad av denne för att boka in en tid för elrevisionsbesiktning. När besiktningen har genomförts kommer uppdragstagaren att ladda upp protokollet med eventuella anmärkningar i objektregistret. Uppdraget hittar du då åter under menyn "Pågående uppdrag".

När du har åtgärdat anmärkningarna så intygar du detta i systemet. Du kan delintyga genom att bocka för de enskilda anmärkningarna och klicka på knappen "Spara" på varje sida. Först när alla punkter är markerade som åtgärdade kan protokollet bekräftas och då stängs uppdraget.

Inga handlingar eller protokoll ska skickas till oss eller till försäkringsbolaget.

För att uppdatera eller ändra information på ert objekt så går du till menyn "Sökning", skrolla ned på sidan och leta upp det aktuella objektet, klicka på objektid så hamnar du på objektssidan. Här kan du bland annat ändra aviseringsmottagare eller kontaktperson på företaget.

Frågor angående hantering och support i systemet skickas till besiktning@brandskyddsforeningen.se.

Det går även bra att nå oss på telefon 08-588 474 40.
Våra telefontider
helgfri vardag klockan 09.00–11.30 och 12.30–15.00.

Vad händer om jag inte bekräftar avisering i tid?

Uppdraget tilldelas tidigare vald och aktiv uppdragstagare eller publiceras under ”Lediga uppdrag” om tidigare uppdragstagare saknas. Detta sker 8 veckor efter avisering.

Om ingen tar tag i uppdraget hamnar det hos försäkringsbolaget som kan komma att kontakta försäkringstagaren.