/ Nyheter / Brand-Sverige enigt: Allvarliga brister i byggprocessen avseende brandskyddet

Brand-Sverige enigt: Allvarliga brister i byggprocessen avseende brandskyddet

Huskant och lyftkran mot en blå himmel

Brandskyddsföreningen har, tillsammans med Föreningen för brandteknisk ingenjörsvetenskap (BIV), Sveriges Brandkonsultförening (BRA) och Föreningen Sveriges Brandbefäl (SBB) under våren arbetat med att identifiera gemensamma problemområden i bygglagstiftningen.

De fyra organisationerna har gemensamt kommit fram till att det råder allvarliga brister i den svenska byggprocessen avseende brandskyddet. Tillsammans har man identifierat ett antal problemområden som man nu har sammanfattat i en promemoria och skickat till Kommittén för modernare byggregler. 

Under Almedalsveckan håller dessutom Brandskyddsföreningen ett seminarium och en paneldebatt i ämnet. Under seminariet diskuterar man också Grenfell Tower-katastrofen.

För mer information, kontakta gärna:

Ville Bexander, brandingenjör Brandskyddsföreningen, 08-588 474 13, ville.bexander@brandskyddsforeningen.se
Anna Karin Källén, kommunikations- och marknadschef Brandskyddsföreningen, 073-433 20 85, annakarin.kallen@brandskyddsforeningen.se

Notering

2019-02-28. Den slutgiltiga skrivelsen med problem och lösningar för en bättre byggprocess är nu inskickad till Kommittén för Modernare Byggregler. Ta del av dokumentet här >

 

Publicerad 2018-07-03

Se även