/ Vårt arbete / Flammy / Flammys pysselsida

Flammys pysselsida

Flammys pysselsida

Jag heter Flammy. Här kan du spela och pyssla, samtidigt som du lär dig mer om hur du får det brandsäkrare hemma. Ha det så skoj!

Glöm inte släcka ljusen!

Sätt upp en dekal på insidan av ytterdörren som påminner om att släcka ljusen innan du går hemifrån. Ladda ner bilden och skriv ut. Färglägg sedan Flammy och sätt upp bilden på insidan av ytterdörren.

Ladda ner bilden (pdf)

 

 

 

Färglägg Flammy

Flammy behöver hjälp med att bli mer färgglad för att synas bättre. Ladda ner och skriv ut bilden och måla sedan efter prickarnas färg. 

Ladda ner bilden (pdf)

 

 

 

 

Flammy testar så att brandvarnaren fungerar. Ladda ner bilden och skriv ut. Färglägg sedan Flammy och passa på att testa brandvarnaren när ni är färdiga med teckningen.

Ladda ner bilden (pdf)

 

 

 

 

Knep & Knåp

Finn 5 fel. Passa på att prata om larmnumret 112 och att man bara ska ringa i nödsituationer. Ladda ner och skriv ut eller lös klurigheten direkt på skärmen.

Ladda ner bilden (pdf)

 

 

 

 

Vad ska man alltid ha hemma för ett brandsäkert hem? Ladda ner och skriv ut eller lös klurigheten direkt på skärmen.

Ladda ner bilden (pdf)

 

 

 

 

 

Gå igenom vad ni har för brandskydd hemma. Vet alla var allting finns och hur det fungerar? Ladda ner och skriv ut eller lös klurigheten direkt på skärmen.

Ladda ner bilden (pdf)

 

 

 


Flammy klippdocka

Här är Flammy som klippdocka. Ta på honom uniformen, pyjamasen, träningskläderna eller klä honom fin när han ska gå på fest. Klistra fast Flammy på ett tjockare papper innan du klipper ut honom.
Ladda ner klippdockan (pdf 4,5 MB)

 

Flammy-loppa

Loppa fylld med nyttiga tips och kluriga frågor om brandsäkerhet. Ladda ner och skriv ut. Klipp sedan ut och vik en loppa. Be sedan någon säga en siffra, välja färg och svara på frågan eller utför uppdraget.
Ladda ner Flammy-loppan (pdf 1 MB)  

Se även