/ Nyheter / Malin Tindberg blev Årets Eldsjäl

Malin Tindberg blev Årets Eldsjäl

Foto: Jens Nordström

Malin Tindberg, brandskyddsstrateg på Regionfastigheter inom Region Skåne, utsågs till Årets Eldsjäl på Brandskyddsledardagen 2020.

Malin Tindberg arbetar som brandskyddsstrateg på Regionfastigheter inom Region Skåne som utvecklar och förvaltar alla Region Skånes fastigheter. Som brandskyddsstrateg leder, planerar, utvecklar och samordnar Malin Tindberg brandskyddet på en övergripande och strategisk nivå.

– Tidigare jobbade vi mycket i stuprör. Alla ville göra rätt på sitt håll, men det innebar också att det saknades en samordning kring brandskydd. Nu har vi lyckats skapa det och det är en jättevinst.

Du är Årets Eldsjäl! Hur känns det?

– Oväntat! Jag känner mig väldigt smickrad. Jag är en sån som tar med mig jobbet hem fast man inte ska. Brandskyddsstrateg är inte mitt yrke, det är vad jag är. Så det känns väldigt roligt att någon har sett det, säger hon.

En viktig del av Malin Tindbergs arbete är att skapa förutsättningar för att rätt information når ut i verksamheterna. Förutom att omarbeta utrymningsplanerna har hon sett till att alla medarbetare numera också gör en digital halvtimmesutbildning och brandövning varje år, samt en släckningsövning vart femte år.

Vilka är dina drivkrafter i jobbet?

– Att få göra skillnad. I den här stora och tungrodda organisationen har jag faktiskt lyckats få igenom förändringar. Då är ju ingenting omöjligt! Det som bidragit är att jag är en sån som hellre ber om ursäkt i efterhand än frågar om lov. Jag gör det jag bedömer som viktigt.

Publicerad: 2020-11-09

Se även