/ Nyheter / Lyssna till det senaste inom akut skadehantering

Lyssna till det senaste inom akut skadehantering

Hallå där Jesper Boqvist, affärsområdesansvarig/operativ chef Brandskyddsföreningen Restvärderäddning, RVR. Årets Försäkringsbolagsdag genomförs för första gången digitalt den 5 november. Vilka fördelar ser du med att kunna delta på distans?

– Möjligheten att delta digitalt skapar större flexibilitet och tillgänglighet för våra kunder att delta. Att slippa resa och ändå kunna ta del av det spännande programmet i sin helhet eller i väl valda delar är en utveckling i rätt riktning.

– Deltagarna på plats har kanske större förutsättningar att etablera och stärka nätverk, men vi ska försöka inkludera distansdeltagarna efter bästa förmåga även i nätverkandet under och efter konferensen.

Du ska bland annat berätta om RVR:s koncept för stora naturskadehändelser. Vad är det för koncept?

– Strax före skogsbränderna 2018 beslutades om ett strukturerat arbetssätt för RVR att minska bidra till att konsekvenserna i samband med framför allt större skogsbränder och översvämningsskador. Konceptet har tillämpats framgångsrikt efter detta, inte minst i samband med skogsbränderna 2018. Nu vill vi dela med oss av erfarenheter och lärdomar av de händelser vi arbetat i sedan implementeringen av konceptet.

Vilka personer har nytta av att delta på Försäkringsbolagsdagen?

– Främst till medarbetare inom försäkringsbranschen som idag redan arbetar med skadehantering i olika nivåer och stöter på vår verksamhet. Men dagen vänder sig även till andra roller inom försäkringsbranschen som är nyfikna på vårt viktiga samarbete och hur vi bidrar till att minska kostnaderna för försäkringsbolagen och ta hand om deras kunder där ute på skadeplatsen. Eller helt enkelt lockas av någon av de spännande föreläsningarna under dagen.

Vilken fråga står högst upp på RVR:s agenda just nu?

– Verksamheten utvecklas snabbt och vi ser en större efterfrågan av vårt samarbete inom flera områden. Högst upp står att säkerställa en bra kundrelation där vi är kända och uppskattade samarbetsparter till försäkringsbolagen och att vi samtidigt kompetensutvecklar våra medarbetare och kompetensförsörjer verksamheten så vi kan leverera med hög och jämn kvalitet.

Läs mer om Försäkringsbolagsdagen

Publicerad: 2020-10-05