/ Nyheter / Företagsanpassade utbildningar är flexibla och pedagogiska

Företagsanpassade utbildningar är flexibla och pedagogiska

Är det dags att utbilda medarbetarna i brandskydd? Då vill vi tipsa om våra företagsanpassade utbildningar, där vi tillsammans skapar ett upplägg och hittar en nivå som passar just er verksamhet. 

Brandskyddsföreningen erbjuder många olika brandskyddsutbildningar, framtagna och ledda av Sveriges främsta experter inom sina områden. Alla de utbildningar som är lärarledda kan man skräddarsy. Isabell Liungman Bosaeus är affärsområdeschef för Kunskapsspridning på Brandskyddsföreningen.

– I stort sett alla utbildningar går att företagsanpassa. Vi börjar med att ta ett möte med kunden där vi hör vilka de är och hur företaget ser ut, sedan utgår vi från våra beprövade pedagogiska upplägg och hittar ett upplägg som passar kunden. För oss är det viktigt att det utgår från kundens önskemål, behov, förutsättningar och tekniska miljö, liksom de möjligheter och risker som finns i företagets verksamhet, säger Isabell.

Vi kan anpassa våra utbildningar i både format, innehåll, tid och plats. Om personerna som ska vara med på utbildningen till exempel redan har en grundläggande kunskap inom brand kortar vi ner den biten och fördjupar oss i stället inom ett område där kunskapen inte är lika djup. Hör av er till oss så diskuterar vi era önskemål och behov. 

Flexibilitet och förståelse

Efter pandemin har vi sett ett förändrat beteende i hur företag helst vill ta del av en brandskyddsutbildning. Isabell fortsätter:

– Färre vill resa och vara borta från sin verksamhet på samma sätt som tidigare – i stället vill man utbilda sig efter sina behov och vid det tillfälle när det passar bäst för företaget. Då anpassar vi utbildningen genom att hitta varianter, till exempel genom att dela upp utbildningen på fler tillfällen eller att genomföra den helt eller delvis på distans. Det blir logistiskt enklare och onödiga resor kan undvikas. Det bidrar även till att företaget får en kostnadseffektiv lösning på utbildningsbehovet. 

Flexibilitet och en förståelse för våra kunders vardag är en grundsten i våra företagsanpassade utbildningar. För oss handlar det om att göra det enkelt att lära sig om brandskydd. Litteraturen ingår alltid i våra utbildningar, så att ni kan ta till er informationen på bästa sätt. 

Skapa en samsyn på brandskyddet

Genom att flera medarbetare i samma organisation deltar i samma utbildning ökar möjligheten att skapa samsyn internt gällande brandskyddet. Flera vittnar även om att samarbetet inom organisationen blivit bättre efter utbildningen.

Är ni intresserade av en företagsanpassad brandskyddsutbildning? Läs mer här och kontakta oss på utbildning@brandskyddsforeningen.se för en offert.


Publicerad: 2022-11-22

Se även