/ Nyheter / Civilt försvar i fokus på årets Brandkonferens

Civilt försvar i fokus på årets Brandkonferens

Räddningtjänst som arbetar vid en brandbil och bild på Mattias Delin
Räddningstjänst, foto: Shutterstock. Mattias Delin, forskningsdirektör på Brandforsk, foto: Privat

Brandkonferensen den 25 maj är årets viktigaste mötesplats för brand- och säkerhetsfrågor. Konferensen hålls tillsammans med Föreningen Sveriges Brandbefäl (SBB) och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB).

Temat för årets konferens är ”Räddningstjänst som en del i civilförsvaret och vid höjd beredskap” och konferensen bjuder bland annat på en intervju med Civilförsvarminister Carl-Oskar Bohlin.

Brandkonferensen gästas också av bland andra Charlotte Petri Gornitzka, Generaldirektör för MSB, som pratar om Räddningstjänsten som en viktig aktör i det civila försvaret, Lena Wilderäng, brandman, som berättar om sina erfarenheter från Ukraina samt Lars-Göran Uddholm, räddningstjänstchef för Gotland, som pratar om samhällsberedskap ur en räddningschefs perspektiv.

– Brandkonferensen tar upp det oroliga omvärldsläget, vikten av att rusta samhället för kris och krig. Konferensen lyfter samverkan både inom räddningstjänst och med andra aktörer såsom Försvarsmakten, säger Mattias Delin, Forskningsdirektör på Brandforsk och programansvarig för Brandkonferensen 2023.

Konferensen sker digitalt och sista dag för anmälan är den 22 maj.

Läs mer om Brandkonferensen och anmäl dig här >


Publicerad: 2023-05-11

Se även