Brandskyddskoordinator

Är det du som ansvarar för organisationens brandskydd? Brandskyddskoordinator vänder sig till dig som behöver en gedigen grundutbildning i brandskydd. Under fem intensiva och lärorika dagar får du den kunskap du behöver för att kunna organisera och planera brandskyddsarbetet i din organisation.

Om utbildningen

Brandskyddsfrågor är viktiga för alla organisationer och med rätt utbildning kommer du att känna dig tryggare i din brandskyddsroll och få rätt förutsättningar för att klara ditt uppdrag.

Brandskyddskoordinator ger dig både teoretiska och praktiska kunskaper. Du möter också andra som står inför samma frågor som du.

Efter examen får du ett CFPA Europe-certifikat.

Vad innehåller utbildningen?

• Lagen om skydd mot olyckor (LSO)
  • Systematiskt brandskyddsarbete (SBA)
  • Brandkunskap i teori och praktik
  • Riskhantering
  • Elektriska brand- och olycksrisker
  • Heta Arbeten®, tillståndsansvarig
  • Brandfarliga varor
  • Byggnadstekniskt brandskydd
  • Brandskydd i Boverkets byggregler
  • Automatiska brand- och utrymningslarm
  • Släcksystem
  • Försäkringslära

Vad lär du dig?

Efter genomförd utbildning ska du ha de grundläggande brandskyddskunskaper som krävs för att kunna organisera, planera och följa upp brandskyddsarbetet i din organisation.

För vem?

Alla som ansvarar för brandskyddet eller arbetar med brandskyddsfrågor. Utbildningen vänder sig också till dig som ska bli behörig ingenjör (brandlarm eller sprinkler) eller instruktör för Heta Arbeten®.

Certifiering

Efter genomförd utbildning med godkänt examinationsprov får du ett CFPA Europe-certifikat, “Principles of Fire Safety at Work”.

Längd

5 dagar inklusive 1 dags brandpraktik

Distans/Klassrum

Vi erbjuder antingen klassrumsundervisning, under fem sammanhängande dagar i Stockholm, alternativt fyra sammanhängande dagar teori på distans och en dags brandpraktik vid ett separat tillfälle i Stockholm (valbara datum). Vid respektive utbildningstillfälle kan du se hur just det tillfället kommer att genomföras.

Sista anmälningsdag

Anmälan är öppen fram till minst 14 dagar innan utbildningens start, under förutsättning att det finns plats kvar.

29 900 kr exklusive moms

Vid klassrumsutbildning samt under brandpraktik ingår lunch och fika.

Brandpraktik för distansdeltagare

I utbildningen ingår en dags brandpraktik hos Storstockholms brandförsvar. Om du endast har genomfört den teoretiska delen (på distans) behöver du göra en separat anmälan till brandpraktiken. Valbara datum, praktisk information och anmälningsfunktion hittar du här >

Jag är intresserad av utbildningen, men vill ha mer information!Gör en intresseanmälan

Hämtar tillfällen