Tematräff – brandskydd inom vård och omsorg

Den 4–5 februari 2020 är det äntligen dags att träffas i Stockholm för Tematräff – brandskydd inom vård och omsorg.

Hur skapar vi trygghet med all ny teknik och ombyggnationer av vårdcentraler, äldreboenden och inte minst sjukhus? Vilka förutsättningar har vårdpersonalen för att agera ”rätt” vid en nödsituation? Kan de räkna med att brandlarm och evakueringsrutiner fungerar?

På årets tematräff får du möjlighet att fördjupa dina kunskaper, diskutera och ta del av erfarenheter från branschkollegor inom viktiga brandskyddsrelaterade frågor.

Fokusområden för i år är organisatoriskt brandskydd och utmaningar kopplat till ny teknik och ombyggnationer av sjukhus/vårdlokaler.

Axplock ut programmet:

• Fastighetsägarens kontra hyresgästens ansvar för ett välfungerande brandskyddsarbete
    Claes-Göran Öhman, Södertörns brandförsvarsförbund
  • Organisatoriskt brandskydd
    Bl.a.  Representanter från Rättspsykiatri i vård Stockholm, Södertälje sjukhus och Danderyds sjukhus delar med sig av sina framgångsfaktorer inom organisatoriskt brandskydd
  • Litiumjonbatterier i vårdverksamheter
    Tommy Carnebo, Södertörns Brandförsvarsförbund
  • Lärdomar från processindustri
    Stefan Green och Peter Sjöström, Tetra Pak
  • Nya regler för brandsäkerhet under byggtid
    Lars Brodin, Brandskyddsföreningen

Workshop organisatoriskt brandskydd

I år har vi kompletterat tematräffen med en workshop den 5 februari för er som vill fördjupa era kunskaper inom organisatoriskt brandskydd.

Under denna workshop får du i mindre grupp arbeta praktiskt med frågor som rör organisatoriskt brandskydd. Med utgångspunkt i verkliga exempel från vårdverksamheter tar vi oss an ett antal viktiga och vanligt förekommande utmaningar.

• Chefernas roller och ansvar – hur får jag verksamhetens ledare att förstå och satsa på brandskyddsarbetet?
  • Vilka verktyg kan jag använda för att säkerställa rätt brandkunskap i hela organisationen?
  • Effektiva metoder för att höja brandskyddsfrågornas status i en organisation

Workshopledaren är ingen mindre än Björn Wennerholm. Björn har över 30 års erfarenhet av att utveckla och hålla i brandutbildningar.

Workshopen är ett tillval. Vi kommer att inleda med en gemensam lunch kl. 12:00, därefter pågår workshopen mellan kl. 13:00-15:00.

Tid och plats

4–5 februari 2020 på Scandic Infra City, Kanalvägen 10, Upplands Väsby Klicka här för att se karta

Vilka bör gå på tematräffen?

Tematräff för brandskydd inom vård och omsorg är ett årligt forum för dig som arbetar med eller ansvarar för brandskydd eller säkerhet inom vård och omsorg. Missa inte chansen att nätverka och ta del av erfarenheter med branschkollegor.

Deltagaravgift seminariet

5 950 kr per person exklusive moms. I Priset ingår deltagande båda dagar, fika samt lunch, mingel och middag med alkoholfri bordsdryck den 4 februari.

OBS! Medlemmar i Nätverket Brandskyddsledarna eller 7-SÄK erhåller 500 kr rabatt på deltagaravgiften. Du anger vilket nätverk du är medlem i vid anmälningstillfället. Rabatten dras av i kassan.

Workshop 5 februari och lunch 5 februari är tillval som du kan göra i samband med att du anmäler dig.

Deltagaravgift workshop den 5 februari

1 750 kr per person exklusive moms. I priset ingår lunch och eftermiddagsfika.

Registrering

Registrering är öppen kl. 09.30–10.15 den 4 februari och mellan kl. 08.00–08.30 den 5 februari.

Anmälan sker här på webben. Sista anmälningsdag är 10 januari 2020.

Anmälan är bindande men bokad plats kan alltid överlåtas till en kollega inom samma organisation utan kostnad. För att få full återbetalning vid eventuell sjuk som behöver du skicka ett e-postmeddelande till jennie.lindstedt@brandskyddsforeningen.se

Logi

Logi ingår inte i deltagaravgiften men vi har reserverat ett antal hotellrum på Scandic Infra City senast den 10 januari 2020.

Pris enkelrum: 1 690 kr inkl. moms
Pris dubbelrum: är 1 890 kr inkl. moms

Mejla meeting.infracity@scandichotels.com eller ring 08-517 344 10 och uppge bokningsnummer 47083805. Hotellet behöver uppgifter om för- och efternamn, e-postadress samt telefonnummer.

Hämtar tillfällen