/ Lokala föreningar / Brandskyddsföreningen Skåne / Om oss / Verksamhetsledare/VD till Brandskyddsföreningen Skåne

Verksamhetsledare/VD till Brandskyddsföreningen Skåne

Är du en driven och engagerad person med vilja att utveckla brandsäkerheten för alla i Skåne? Nu söker vi en verksamhetsledare/VD.

Brandskyddsföreningen Skåne är en ideell förening som tar ett viktigt och verkligt samhällsansvar. Som verksamhetsledare ansvarar du för att utveckla föreningens ideella arbete och i rollen som vd utvecklar du och driver affärsverksamheten inom utbildningsbolaget.

Din roll tar utgångspunkt i såväl det strategiskt långsiktiga perspektivet som i det vardagliga och operativa arbetet. Du är en engagerad, kommunikativ och driven person som har lätt för att leda och få andra med dig. Du behöver vara flexibel och kunna växla mellan rollerna.

Ditt team består av ett kansli med medarbetare som stödjer det administrativa arbetet och utbildare med hög kompetens inom brandskyddsområdet.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter

Du kommer i huvudsak att arbeta med utbildning, samverkan, kunskapsspridning och opinionsbildning och vi ordnar årligen ett stort antal kurser och konferenser inom brandskyddsområdet.

Du kommer att arbeta i nära samarbete med räddningstjänsterna i Skåne men också ha täta kontakter med Sveriges Brandskyddsförening och driva projekt tillsammans med andra aktörer. Som verksamhetsledare och vd är du också ansvarig inför styrelsen för föreningen respektive bolagets verksamhet.

Vem är du?

Vi önskar att du har kunskap och intresse inom:

  • förebyggande brandskydd, brand- eller riskingenjör eller motsvarande
  • digital kommunikation inom sociala medier, leda digitala möten och event
  • marknadsföring
  • verksamhets- och produktutveckling
  • projektledning
  • ekonomi och administration

Vi tror också att du har några års arbetslivserfarenhet och erfarenhet av föreningsverksamhet.

Brandskyddsföreningen Skåne bildar tillsammans med 20 andra länsföreningar och vårt huvudkontor i Stockholm, Brandskyddsföreningen Sverige.

Din arbetsplats är i princip hela Skåne men du kommer att i första hand utgå ifrån vårt kansli i Kristianstad. Eftersom vi är en flexibel arbetsgivare går det bra, om man vill, att även arbeta hemifrån när det fungerar för uppgiften. Du behöver därför ha körkort och tillgång till bil. Vi erbjuder en heltidstjänst och ser gärna att du är på plats någon gång under augusti månad.

Önskar du ytterligare upplysning om jobbet är du välkommen att kontakta ordförande Ann Ohlsson, tel. 070-814 89 50 eller nuvarande verksamhetsledare Charlotte Cederlund, tel. 070-370 15 74.

Din ansökan vill vi ha senast den 8 maj 2022 till kansliets mejladress, rosie.strand@kristianstad.se.

Intervjuer kommer att hanteras löpande.

Brandskyddsföreningen Skåne
Ann Ohlsson
ordförande