Brandskyddsföreningen Sverige org.nr. 802000-4266 samt dess dotterbolag Brandskyddsföreningens Service AB, org.nr 556114-9617 och Försäkringsbranschens restvärderäddning i Sverige AB, org.nr 556711-5323, nedan gemensamt kallade Brandskyddsföreningen, är personuppgiftsansvariga för behandlingen av personuppgifter inom Brandskyddsföreningen.

Grundläggande principer
Brandskyddsföreningen förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i enlighet med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. För att du bättre ska kunna förstå hur vi behandlar information om dig redovisar vi nedan våra grundläggande principer för behandling av personuppgifter.

Insamling av personuppgifter

När sker behandling av personuppgifter?
Brandskyddsföreningen behandlar dina personuppgifter när du

• Ansöker om medlemskap i Brandskyddsföreningen
  • Anmäler dig till att delta på våra utbildningar och seminarier
  • Beställer förlagsprodukter och andra av Brandskyddsföreningens varor och tjänster
  • Anmäler dig som prenumerant till vårt nyhetsbrev
  • Söker lediga tjänster eller anmäler ditt intresse för anställning hos oss
  • Söker kontakt med oss i övrigt
  • Besöker Brandskyddsföreningens webbplatser

Samtycke

När det enligt lag krävs att ditt samtycke inhämtas för behandling av vissa slags personuppgifter, eller för vissa former av behandling, så kommer sådant särskilt samtycke att inhämtas från dig innan personuppgifterna behandlas.

Vi samlar t.ex. aldrig in eller behandlar personuppgifter som kan anses känsliga utan särskilt samtycke, som t.ex. information om din hälsa eller personuppgifter om personer under 13 år.

Registrerade uppgifter
De uppgifter som du väljer att lämna är de uppgifter som registreras. Brandskyddsföreningen har som policy att inte samla in och registrera känsliga personuppgifter. Om du däremot själv lämnar information om ditt hälsotillstånd, till exempel att du är allergiker och önskar viss kost på en utbildning eller seminarium, förutsätter vi att du samtycker till att uppgifterna registreras hos oss.

Ändamålet med behandlingen av personuppgifter
Brandskyddsföreningen samlar in personuppgifter när du ansöker om medlemskap i Brandskyddsföreningen, anmäler dig till våra utbildningar, beställer förlagsprodukter, andra varor och tjänster eller prenumererar på nyhetsbrev via vår hemsida, per telefon eller brev. De personuppgifter som du lämnar registreras då i våra register och används bl.a. för att kommunicera och uppfylla våra åtaganden gentemot våra kunder och användare enligt ingångna avtal.

När du söker lediga tjänster, skickar in intresseförfrågningar avseende anställning hos oss, deltar i undersökningar eller vill bli kontaktad av oss använder vi dina personuppgifter endast för det ändamål för vilka du lämnat dem.

Utlämnande av personuppgifter
Personuppgifter kan komma att överföras mellan bolagen och organisationerna inom Brandskyddsföreningen Sveriges koncern.

Brandskyddsföreningen kan även komma att lämna ut personuppgifter till underleverantörer (t.ex. en it-leverantör som driftar våra datasystem). Våra underleverantörer får alltid underteckna ett personuppgiftsbiträdesavtal med Brandskyddsföreningen för att vi ska kunna säkerställa en hög skyddsnivå för dina personuppgifter. Brandskyddsföreningen överför i regel inte personuppgifter till något land utanför EU/EES men om vi t.ex. har en underleverantör i ett land utanför EU/EES kan överföring av personuppgifter till tredje land komma att ske ske.

Vid beställningar och anmälningar kan den information som antecknas i registret komma att lämnas ut till utomstående, det vill säga till person eller företag utanför Brandskyddsföreningen, i den utsträckning det krävs för att administrera deltagandet på en utbildning eller för att utföra beställningen.

Vad gäller marknadsföringsåtgärder samt uppföljning och utveckling kan uppgifterna komma att lämnas ut till de personer eller företag som Brandskyddsföreningen samarbetar med.

Vid behandling av personuppgifter i övriga situationer, lämnas personuppgifterna inte ut till utomstående för det fall det inte särskilt angetts i samband med att uppgifterna samlades in, om det inte särskilt föreskrivs i lag eller förordning.

Hur länge finns uppgifterna kvar?
Vi behåller dina personuppgifter så länge det behövs för att vi ska kunna fullgöra vårt åtagande, det vill säga tillhandahålla tjänsten, produkten eller utbildningen, fakturera, hantera klagomål eller reklamationer med mera.

Säkerhet
Det innebär alltid en risk att lämna ut personuppgifter över Internet. Inga tekniksystem är helt skyddade för intrång. Brandskyddsföreningen har emellertid vidtagit alla rimliga tekniska säkerhetsåtgärder som krävs för att skydda personuppgifterna mot otillbörlig åtkomst, förändring och förstörelse.

Disclaimer
Brandskyddsföreningens webbplatser kan innehålla länkar eller hänvisningar till webbplatser som tillhandahålls av tredje part. Brandskyddsföreningen ansvarar inte för den behandling av personuppgifter som sker, eller det innehåll som tillhandahålls av sådan tredje part, på tredje parts webbplats.

Registerutdrag och rättelser
Du har rätt att en gång per år få information om vilka personuppgifter om dig som behandlas av Brandskyddsföreningen Sverige och dess dotterbolag. Du ska i sådana fall begära detta skriftligt till personuppgiftsombudet på adressen nedan. Begäran ska vara egenhändigt undertecknad av den sökande samt innehålla uppgift om namn och personnummer. Utdragen sänds till den sökandes folkbokföringsadress inom en månad från det att ansökan inkommit till Brandskyddsföreningen.

Brandskyddsföreningen
Attention: PERSONUPPGIFTSOMBUD
Box 472 44
100 74 Stockholm

Om du anser att en uppgift om dig är fel eller missvisande, kan du vända dig till Kundservice på sbf@brandskyddsforeningen.se.

Uppdaterad: 2016-11-08