/ Om oss / Pressrum / Nyheter / Flammys julkalender slår rekord

Flammys julkalender slår rekord

2019-01-31. 572 barn deltog i Flammy-tipset i Brandskyddsföreningens julkalender 2018. Det är rekord i antal svar. Tack vare lucköppningen får tusentals barn lära sig hur de kan få det brandsäkrare hemma.

Flammys julkalender har genom åren blivit en populär jultradition hos Brandskyddsföreningen. Kalendern delas ut i samarbete med Brandskyddsföreningens 22 lokala föreningar och en del räddningstjänster runt om i landet.

Julen 2018 slog julkalendern rekord då 572 barn deltog i Flammytipset. Utifrån de 558 rätta tipsraderna har fem vinnare lottats fram. Vinnarna har meddelats via mejl och får en Flammy-apa hemskickad med posten.

Flammys julkalender delas ut i syfte att öka kunskapen om brandsäkerhet hos barn i förskole- och skolåldern. Bakom varje lucka döljer sig råd och tips kring brandsäker kunskap.

På baksidan av julkalendern finns en checklista för att kontrollera brandsäkerheten i hemmet samt Flammytipset. Genom att skicka in rätt svar på frågorna deltar barnen i utlottningen av en egen Flammyapa.

På Brandskyddsföreningens Facebook finns en hälsning från Flammy till alla barn som skickat in sin tipsrad.

Rätt svar på tipsraden:

1: 1