/ Höstens brandskyddsutbildningar

Höstens brandskyddsutbildningar

Här har vi samlat höstens alla utbildningar! Botanisera i vårt utbud. Vi erbjuder även webbutbildningar och företagsanpassade utbildningar.

Vi brandsäkrar Sverige på distans även i höst. Våra distansutbildningar håller samma höga kvalitet som om du är på plats. Du får personlig feedback och har kontakt med föreläsare och andra deltagare.

Brandfarliga varor – grund
Du som arbetar i ett företag som hanterar brandfarliga varor måste ha rätt kunskap. Efter den här grundutbildningen känner du till olika brandfarliga varors egenskaper och vet vilka risker som är förknippade med hanteringen. Du vet också hur du ska agera för att undvika riskfyllda situationer.
Start: 7 september

Brandfarliga varor – föreståndare
Att få ett uppdrag som föreståndare är förknippat med ett ansvar. Ett ansvar som kräver kunskap och befogenheter. Den här utbildningen ger dig kunskap om brandfarliga varor så att du ska klara av uppdraget som föreståndare.
Start: 8 september

Brandskyddskoordinator
Är det du som har ansvaret? Utbildningen Brandskyddskoordinator är intensiva och lärorika dagar för dig som behöver en bra grundutbildning för att kunna organisera och planera brandskyddsarbetet på ditt företag.
Start: 13 september

Eltermografering
I den här utbildningen får du kunskap i eltermografi, både teoretisk och praktisk. Med regelbunden eltermografering kan man hitta avvikelser i elanläggningar i tid och åtgärda dem innan de får stora konsekvenser.
Start: 14 september

Anläggningsskötare Sprinkler
Automatiska vattensprinkleranläggningar sparar varje år hundratals miljoner kronor i minskade brandskador och räddar människoliv. För att säkerställa effektiviteten måste skötsel och underhåll utföras regelbundet och på ett tillfredsställande sätt. Efter den här utbildningen har du de grundläggande kunskaper som krävs.
Start: 15 september

Start: 16 september

Auktoriserad besiktningsingenjör el – grundutbildning steg 1
Utbildningen ger en grundläggande fördjupning i starkströmsföreskrifter, besiktningsmetodik för revisionsbesiktningens genomförande samt en administrativ organisations- och systemkännedom.
Start: 20 september
Format: Klassrum

Brandskydd i Boverkets byggregler
Avsnitt 5 i Boverkets byggregler beskriver hur en byggnads brandskydd ska utformas. Denna utbildning ger dig kunskap om de centrala begreppen inom byggnadstekniskt brandskydd och beskriver kraven på bland annat utrymning, brandcellsindelning och skydd mot brandspridning mellan byggnader.
Start: 28 september

Grundutbildning ny instruktör Heta Arbeten®
Grundutbildning ny instruktör Heta Arbeten® är det första steget till att bli behörig instruktör Heta Arbeten®.
Start: 30 september

Brandkunskap – grunder och risker
Vill du på djupet lära dig förstå, bygga upp, förvalta och ansvara för det systematiska brandskyddsarbetet i en verksamhet? Då är detta en utbildning som passar dig – du får såväl grundläggande teoretisk som praktisk brandkunskap.
Start: 4 oktober
Format: Distans/Klassrum

Start: 6 oktober

Arbete i explosionsfarlig miljö/ATEX
Att utföra arbete där det finns brandfarliga varor innebär stora risker. Den här utbildningen är förlagd i processmiljö och ger därför också en rättvis bild av problematiken med arbete i explosionsfarlig miljö. Du ska efter utbildningen kunna utfärda tillstånd och upprätta rutiner för arbete i explosionsfarlig miljö på anläggningar med brandfarliga varor.
Start: 13 oktober
Format: Klassrum

Instruktör behörighetsutbildning Heta Arbeten®
Instruktör behörighetsutbildning Heta Arbeten® är utbildningen som ger dig behörighet att genomföra behörighetsutbildningar Heta Arbeten®.
Start: 19 oktober

Brandskyddskoordinator
Start: 25 oktober

Brandskyddsledardagarna 2021 Konferens
Start: 25 oktober
Längd: 2 dagar
Format: Digital konferens med möjlighet att delta på plats

Start: 26 oktober

Start: 28 oktober

Grundutbildning ny instruktör Heta Arbeten®
Start: 9 november

Försäkringsbolagsdagen 2021 Konferens

Start: 9 november
Format: Mer information kommer

Start: 16 november

Brandskyddsprojektering – brandskyddsdokumentation enligt BBR
Byggnaders totala brandskydd fastställs till stor del i samband med projekteringen, därför är det viktigt att kunskapsnivån är hög hos dig som arbetar med eller involveras i brandskydd i byggprocessen. Efter utbildningen ska du förstå och kunna tillämpa kraven i Boverkets byggregler avseende brandskydd. Utbildningen omfattar krav enligt förenklad dimensionering.
Start: 16 november
Längd: 3 dagar

Start: 17 november

Start: 18 november

Byggnadstekniskt brandskydd
Fokusera på det byggnadstekniska brandskyddet i fem dagar. Vi går igenom Boverkets byggregler (BBR), kapitel 5, med djupdykningar i flera delar och du får även en fördjupning i aktiva skyddssystem. Utbildningen innehåller ett flertal praktiska övningsmoment där teori omsätts till praktik.
Start: 22 november
Längd: 5 dagar
Format: Distans/Klassrum

Instruktör behörighetsutbildning Heta Arbeten®
Start: 24 november

Lås och utrymningsvägar
Tjuven ska inte komma in men du vill komma ut om det brinner. Går det att kombinera? Ägna en heldag åt balansgången mellan intrångsskydd och utrymningsmöjligheter. Upptäck lösningar som passar i din verksamhet.
Start: 29 november
Längd: 1 dag
Format: Distans/Klassrum

Fördjupning föreståndare brandfarlig vara i storskalig hantering
Denna utbildning är för dig som är föreståndare och arbetar med storskalig hantering av brandfarliga varor.
Start: 1 december
Format: Klassrum

Start: 8 december

Start: 8 december