Hem / Webbutik / Vård och omsorg / Vägledning till skäligt brandskydd i vårdanläggningar

Vägledning till skäligt brandskydd i vårdanläggningar

Om du äger eller nyttjar en byggnad eller annan anläggning ska du ha ett brandskydd i skälig omfattning. Tydligare än så beskrivs inte brandskyddet i lagen om skydd mot olyckor. Hur vet man då att en vårdanläggning har ett skäligt brandskydd?

Verksamhetsutövare, tillsynsförrättare och brandskyddskonsulter har efterfrågat tydligare riktlinjer för vilken lägsta brandsäkerhetsnivå som samhället kan acceptera.

Publikationen beskriver både tekniskt och organisatoriskt brandskydd i vårdanläggningar. Brandskyddsföreningens tolkning stödjer sig på lagstiftning, publikationer, redovisade rättsfall, författarnas erfarenheter och synpunkter från remissinstanser.

Syfte och avgränsningar
Läsanvisning
Vad menas med skäligt brandskydd?
Organisatoriskt brandskydd
Byggnadstekniskt brandskydd