Varukorg
0 st varor
Totalt: 0,00 kr
  • Totalt: 0,00 kr
Hem / Webbutik / Restvärderäddning / Räddningstjänstens ledarskapsbok

Litteratur
Räddningstjänstens ledarskapsbok
Skriv ut

Att både vara chef och ingå i ett nära socialt samspel med arbetskamraterna är en utmaning för cheferna inom räddningstjänsten.

Under en räddningsinsats är rollerna klara och personalen har en hög motivation, men under de övriga 97 procenten av arbetstiden prövas ledarskapet. Det är svårt att hålla motivationen uppe och att få gruppen att vandra åt samma håll. Räddningstjänstens ledarskapsbok handlar om detta.

Innehåll

Inledning
Chefskap och ledarskap
Ledarstilar
Arbetsrätt
Kommunikationssätt och feedback
Konflikter på arbetsplatsen
OK-hagen
Gruppdynamik och ledarskap
Indirekt ledarskap
Lojalitet och informella regler
Genus, jämställdhet och mångfald
Människosyn och värderingar
Avslutande diskussion
Referenser

Antal sidor: 69
Författare: Ola Mårtensson
Utgivningsår: 2015

Artikelnr: 206700
Antal:
430,00 kr
Medlem: 387,00 kr


Tre röster om boken:

Jag jobbar som styrkeledare i Nyköping sedan första januari. Jag har ikväll på jobbet sträckläst Räddningstjänstens Ledarskapsbok om ledarskap. Jag ville bara säga att den var riktigt bra och enkelt skriven. Jag kommer ha nytta av den i mitt fortsatta arbete. Jag hoppas att vi får möjlighet att fortsätta vår ledarskapsutveckling med IRL. Jag har pratat med min chef om det.
Tommy Englund, styrkeledare, Sörmlandskustens räddningstjänst

Efter att ha läst Räddningstjänstens ledarskapsbok så vill jag återkoppla och säga att den är riktigt bra. Innehållet är relevant för ledare inom räddningstjänsten, enkelt att förstå, ”lagom” kortfattat och lättläst. Passar mig bra.
Robert Olsson, insatsledare, Räddningstjänsten Värnamo 

Jag har precis läst Räddningstjänstens Ledarskapsbok. Ni har gjort en mycket bra bok! GRATTIS! Vi kommer att köpa in flera exemplar för att användas när vi förbereder och utbildar vår personal inför Räddningsledning A och fortbildning av våra brandbefäl.
Claes Jansson, räddningschef, Kristianstads kommun