Hem / Webbutik / Publika lokaler / Insatsplan

Insatsplan

Att ha tillgång till en fungerande insatsplan vid bränder och andra olyckor kan vara helt avgörande för att räddningstjänsten ska kunna genomföra en snabb, säker och effektiv insats. Fram till nu har dock riktlinjer för en standardiserad utformning av insatsplanerna saknats.

Det är bakgrunden till att Brandskyddsföreningen antog utmaningen att skapa denna rekommendation. Förhoppningen är att den ska fungera som en gemensam plattform för utformningen av framtidens insatsplaner.

Rekommendationen riktar sig till fastighetsägare, nyttjanderättshavare, kommunala räddningstjänster, brandkonsulter, brandskyddsansvariga och andra som berörs vid arbetet med framtagandet av insatsplaner.

Du som köper rekommendationen får även tillgång till aktuella mallar och symboler på Brandskyddsföreningens webb.

Inledning
Nyttan med en insatsplan
Vem ska upprätta insatsplanen?
Objekt där det finns stort behov av insatsplan
Upprättande och kvalitetssäkring: arbetsprocess
Insatsplanens förvaring