Hem / Webbutik / Litteratur A–Ö / Vägledning till skäligt brandskydd i skolor

Vägledning till skäligt brandskydd i skolor

Skolor är hårt drabbade av bränder och de allra flesta har startats med uppsåt. Lagen om skydd mot olyckor säger att ägare och nyttjare av en byggnad ska ha ett brandskydd i skälig omfattning. I den här vägledningen beskrivs vad Brandskyddsföreningen anser vara en miniminivå på brandskyddet.

Från verksamhetsutövare, tillsynsförrättare och brandskyddskonsulter efterfrågas tydligare riktlinjer för vilken brandsäkerhetsnivå som samhället kan acceptera.

Vägledning till skäligt brandskydd i skolor beskriver både tekniskt och organisatoriskt brandskydd. Brandskyddsföreningens tolkning stödjer sig på lagstiftning, andra publikationer, redovisade rättsfall, författarnas erfarenheter och synpunkter från remissinstanser. Det utesluter dock inte att det finns andra tolkningar.

Om publikationen
Vad menas med skäligt brandskydd?
Organisatoriskt brandskydd
Byggnadstekniskt brandskydd