Hem / Webbutik / Litteratur A–Ö / Brandfarliga och explosiva varor – en lagkommentar

Brandfarliga och explosiva varor – en lagkommentar

Från och med den 1 september 2010 gäller ny lagstiftning om brandfarliga och explosiva varor.

Lydelsen i lagen (SFS 2010:1011) och förordningen (SFS 2010:1075) är i mycket anpassad så att framtida förändringar i internationella regler kommer att vara enklare att införa i den svenska lagstiftningen.

Två större förändringar i lagen är att kommunen är ansvarig för tillstånd och tillsyn avseende förvaring av explosiva varor och att väsentliga överträdelser leder till att tillstånd återkallas.
Lagstiftningen om brandfarliga och explosiva varor syftar till att skydda mot brand och explosion. Den omfattar såväl verksamhetsutövares som privatpersoners skyldigheter.

I boken får du information om vad den nya lagstiftningen innebär, viktigare förändringar samt den nya gällande lagtexten med förtydligande kommentarer. Du får också hjälp att tolka lagtexten för att enklare se konsekvenserna för den egna verksamheten.

Introduktion
Klassificering
Myndigheternas roll i lagstiftningen
Den enskildes ansvar enligt lagstiftningen