Hem / Webbutik / Byggnadstekniskt brandskydd / Brandskydd på byggarbetsplatser

Brandskydd på byggarbetsplatser

Risken för att en brand ska uppstå kan vara högre på byggarbetsplatsen än i den verksamhet som byggnaden dimensioneras för. Branden kan dessutom bli omfattande om alla skyddsåtgärder inte är färdigställda. Därför finns det goda skäl att arbeta systematiskt med brandskyddet även under byggskedet.

Redan i anbudsskedet bör krav på brandskydd under byggtiden finnas med så att alla inblandade parter i projektet får rätt förutsättningar. Då kan onödiga personskador, egendomsskador och driftavbrott undvikas.

Byggherren kan med den här rekommendationen som underlag se till att brandskyddet under byggtiden blir en naturlig del av byggprojektet. Rekommendationen är avsedd för byggnads- och anläggningsarbete inklusive ombyggnads- och renoveringsarbeten. Den riktar sig till byggentreprenörer, räddningstjänster, konsulter, beställare av byggentreprenader och alla andra som kan bidra till ökad brandsäkerhet på byggarbetsplatser.

Inledning
Definitioner