Varukorg
0 st varor
Totalt: 0,00 kr
  • Totalt: 0,00 kr
Hem / Webbutik / Byggnadstekniskt brandskydd / Brandskydd – Hissar

Litteratur
Brandskydd – Hissar
Skriv ut

I dag byggs det allt mer på höjden. Resliga byggnader kräver hissar för att tryggt och snabbt förflytta personer och material vertikalt. Men hissen påverkar byggnadens brandskydd. Därför ger Brandskyddsföreningen ut handboken Brandskydd – Hissar.

Syftet med boken Brandskydd Hissar är att ge en bättre förståelse för hur hissars brandskydd fungerar. Boken ska vara en källa till kunskap och verka för ett smidigare arbete vid brandskyddets utformning när det gäller hissar.  På ett lättillgängligt sätt tydliggör boken för aktuella regelverk och vilka olika aktörer som är inblandade då det är frågan om brandskydd och hissar.

Brandskydd – Hissar vänder sig i första hand till fastighetsägare, brandskyddsansvariga, besiktningsmän och hissleverantörer; dessa behöver information om hur brand och hissar interagerar.
I andra hand riktar sig boken till projektörer, specialister och sakkunniga inom området; dessa kan använda den som översikt och som hjälpmedel i kommunikation och korrespondens med uppdragsgivaren och allmänheten.
Informationen kan även vara värdefull för andra parter, till exempel byggnadsnämnder, byggherrar, räddningstjänster, utrymningsledare och kontrollansvariga.

Författare till boken är: Styrbjörn Andrén från Hissförbundets Tekniska Kommitté, Lennart Strandman från Kone AB, Lars Söderberg från Ramböll Sverige AB och Johan Westerlund från Briab – Brand- och Riskingenjörerna AB. Ville Bexander på Brandskyddsföreningen har fungerat som redaktörens sakkunniga inom området. Boken är utarbetad på uppdrag av Hissförbundet.

Utgivningsår: 2016

Artikelnr: 207700
Antal:
635,00 kr
Medlem: 572,00 kr