Varukorg
0 st varor
Totalt: 0,00 kr
  • Totalt: 0,00 kr
Hem / Webbutik / Brandlarm och sprinkler / Sprinklersystem Regler och Standard 2016

Litteratur
Sprinklersystem Regler och Standard 2016
Skriv ut

Den här boken innehåller den svenska översättningen av standarden SS-EN 12845:2015 och regelverket SBF 120:8. Tillsammans ger de en heltäckande sammanställning över lämpliga krav på sprinklersystem.

Ett automatiskt vattensprinklersystem, eller sprinkler som det kallas till vardags, är ett viktigt system som upptäcker och släcker begynnande bränder eller håller dem under kontroll så att släckning eller betryggande utrymning kan ske. Ett korrekt utfört vattensprinklersystem bidrar till att såväl reducera brandskadekostnaderna som att rädda liv.

Ett vattensprinklersystem är endast en del av en byggnads brandskydd. Det är väsentligt att brandskyddets helhet beaktas och att även andra åtgärder vidtas gällande byggnadstekniskt brandskydd, tekniska installationer och personalens utbildning.

Boken innehåller SS-EN 12845:2015, Automatiska sprinklersystem – Utförande, installation och underhåll, utgiven av SIS, Swedish Standards Institute, och SBF 120:8, Regler för automatiskt vattensprinklersystem, utgiven av Brandskyddsföreningen. Texterna har samlats i löpande följd och i samma format. SBF 120:8 ligger genomgående i gråtonade fält. De ordinarie förorden i respektive dokument ersätts av detta förord. Innehållsförteckningen har anpassats till detta dokument. I övrigt har inga ändringar gjorts i texterna.

Boken är avsedd att användas av de som är inblandade i inköp, konstruktion, installation, provning, besiktning, godkännande, användning och underhåll av automatiska vattensprinklersystem.

Innehåll

Orientering
Omfattning
Normativa hänvisningar
Termer och definitioner
Kontraktsförberedelser och dokumentation
Sprinklersystemets omfattning
Riskklassificering av verksamheter
Dimensionsbestämmande data
Vattenförsörjning
Typ av vattentillopp
Pumpar
Installationstyp och storlek
Sprinklernas placering
Rördimensionering och rörförläggning
Sprinklerdimensionering och användningsområde
Ventiler
Larm och larmanordningar
Rörledningar
Skyltar, meddelanden och information
Driftsättning
Skötsel och underhåll
Tredjeparts besiktning
Bilagor

Antal sidor: 251
Utgivningsår: 2016

Artikelnr: 403000
Antal:
2.395,00 kr
Medlem: 2.156,00 kr