Hem / Webbutik / Ansvarig för brandskydd / Brandskydd i byggprocessen

Brandskydd i byggprocessen

Med nya lagar och regler följer också ett behov av att definiera praxis, att ge stöd i svårtolkade områden och att skapa förutsättningar för samsyn. Den här rekommendationen är särskilt viktig för att stärka kvaliteten i byggandet, där kontroll i byggprocessen är ett betydelsefullt verktyg.

Syftet är att ge stöd och vägledning i frågor som är öppna för tolkning. Skriften innehåller rekommendationer för vad som är lämpligt för en effektiv och rimlig kontroll i byggprocessen.

Rekommendationen riktar sig till brandskyddskonsulter, räddningstjänst och kommunala tjänste­män som arbetar med brandskydd i byggprocessen. Även andra inom fastighets-, bygg- och brandsektorn kan ha nytta av denna rekommendation.

Rekommendation är framtagen i samarbete med Föreningen för brandteknisk ingenjörsvetenskap (BIV).

Bakgrund och innehåll
Kontroller enligt plan- och bygglagen
Brandskyddskonsultprocessen
Kommunens roll i byggprocessen