Hem / Webbutik / Anlagd brand / Gryningspyromanen

Gryningspyromanen

I media kallas han Gryningspyromanen. Ulf Borgström satte hela Skåne i skräck och misstänks ha anlagt över hundra bränder i stora delar av Sverige.

Gryningspyromanen har kostat samhället hundratals miljoner kronor och hans framfart har resulterat i totalförstörda kulturskatter som aldrig kan ersättas. I nästan tjugo år gäckade Gryningspyromanen polisen.

Trots att han planterade ledtrådar som ledde tillbaka till honom själv fick han fortsätta härja fritt. Först 2011 dömdes han, en dom som hade kommit mycket tidigare om polisen och rättsväsendet gjorts sitt jobb ordentligt.

Hur gick det till på Ulf Borgströms resa mot att bli Sveriges värsta mordbrännare? Hur kunde han gå fri så länge när alla visste vem han var? Och hur kunde han få samhället att finansiera hans verksamhet?

Författare: David Widlund och Jörgen Pettersson
Antal sidor: 285
Utgivningsår: 2012

Brandskyddsföreningen är endast återförsäljare av boken, därför kan ingen medlemsrabatt ges.

Artikelnr: 291600
Antal: