Hem / Webbutik / Anlagd brand / Upp i rök, för företag

Filmer
Upp i rök, för företag

En film om skolbränder. Bränder i skolor är ett stort problem. Varje dag brinner det i en skola i Sverige. Det kostar en halv miljard kronor om året. Pengar upp i rök, som kunde användas till bra mycket bättre saker.

Många ungdomar är inte medvetna om hur fort en brand kan ta sig och vilka följder det kan leda till. Både för den som anlagt en brand, men också för kompisar, lärare och brandmän.

I den här filmen får du lära dig om konsekvenserna och träffar bland annat elever, lärare, brandmän och polis. Du lär dig mer om vad mordbrand är, vilka straff man kan få och hur det är att behöva genomföra sin undervisning i baracker därför att ens skola har brunnit ner.

Filmen riktar sig till elever från 12 år (H, Gy), samt lärare, skolledare och alla som arbetar med ungdomar och brandskyddsfrågor.

Syfte: att informera om konsekvenserna av skolbränder för alla inblandade, med fokus på ungdomar och att skapa diskussion kring skolbränder och hur man kan förebygga dessa.

Speltid: 15 minuter

Svenskt tal med svensk text som tillval.

OBS! Detta pris avser företag och organisationer. Som skola kan du köpa filmen till ett subventionerat pris. Du hittar produkten här

Produktion: Kunskapsmedia AB
Brandskyddsföreningen är endast återförsäljare av filmen, därför kan ingen medlemsrabatt ges.

DVD producerad 2011

Se en trailer på filmen