Hem / Utbildningsinformation / Dokumentation / Skadeplats 2015 / Skadeplats 2011

Skadeplats 2011

Klicka på rubriken för att se filmen.

Föreläsningar

Takarbete – från order till genomförande

Kim Nydahl från Helsingborgs brandförsvar föreläser kring praktiskt arbete med begränsningslinjer, fördröjningslinjer och brandgasventilation i ett samlat koncept.

Varför blir vindsbränder så ofta storbränder?
Linus Eriksson och Magnus Mattsson diskuterar utifrån praktiska exempel för att visa på problem och utmaningar vid vindsbränder. De belyser både goda och mindre goda exempel och diskuterar hur man kan hantera dem.

Hur kan vi lära av varandra?
Lars Ågerstrand från Firegear föreläser om hur räddningstjänsten kan lära av varandra. Erfarenheter från nationella och internationella samarbeten inom erfarenhetsåterföring och lärande.

Gemensamma riktlinjer för hur vi genomför räddningsinsatser?
Anders Bergqvist från Brandskyddsföreningen föreläser om möjligheten att skapa gemensamma riktlinjer för hur vi genomför räddningsinsatser. Kan vi skapa en framtida norm?

Insatsledning – ett komplext hantverk
Stefan Flood, Storstockholms brandförsvar, delar med sig av sina erfarenheter från många års skadeplatsarbete och för en reflekterande diskussion kring ett antal inträffade vinds- och takbränder.

Effektiv kommunikation på skadeplats
Effektiv kommunikation utan detaljstyrning – konkreta tips och exempel. Stefan Wittberg, Storstockholms brandförsvar och Ola Mårtensson, Brandskyddsföreningen.

Metoder som ökar vår förmåga att genomföra effektiva släckinsatser
Krister Palmkvist från Södra Älvsborgs Räddningstjänstförbund berättar om deras arbete med effektiva släckinsatser. Yttre IR-scanning, övertrycksventilation, skärsläckare och säker rökdykning.

Är det du ser, det du tror?
Cecilia Uneram från Brandskyddsföreningen lyfter frågan om taktik och metodval utifrån det byggnadstekniska brandskyddet för effektivare räddningsinsatser. Har vi rätt kunskap för att dra nytta av de byggnadstekniska förutsättningarna vid en insats? Ny BBR – hur påverkar det räddningstjänsten?

Förevisningar

Takinsats med dimspikar och håltagning
Helsingborgs brandförsvar visar hur de sätter dimspikar samt utför en tvärsnittshåltagning på övningsfältet.

Coldcut Systems skärsläckare
Coldcut Systems AB visar upp sin skärsläckare på en säkerhetsdörr samt containerbrand.

First Response Unit
Coldcut System AB visar deras First Response Unit med skärsläckare samt skärsläckare från hävare.

Sprängram för ventilering
Storstockholms brandförsvar visar hur de kan använda sprängramar för att skapa ventilationshål vid vindsbränder.

CRUX höjdräddning
CRUX visar en höjdräddning tillsammans med Västra Sörmlands Räddningstjänstförbund.

Agaria högtryckssystem
Agaria visar upp sitt högtryckssystem med många olika tillbehör i form av munstycken, länspump och sanering.

OneSeven CAFS
OneSeven visar upp CAFS på bilbrand. Erik Elvermark från Norrtäljes räddningstjänst assisterar.

Bio Ex skumvätska
Alain Zeziola visar upp Bio Ex skumvätska. Skumvätskan kan tillsättas till alla befintliga system med injektorer på olika sätt.

Drones Network brandrobot
Drones Network visar upp sin brandrobot bestyckad med en skärsläckare från Coldcut Systems.