Hem / Regionala föreningar / Västernorrland / Om oss / Aktiviteter / Ulvön 2013

Ulvön 2013

Under Pingsthelgen 2013 genomförde Örnsköldsviks Räddningstjänst övningar tillsammans med Ulvöns brandvärn och allmänhet samt informerade om brandskydd för boende på ön.

Brandskyddsföreningen Västernorrland medverkade i aktiviteterna genom att informera om bland annat elektriska brandrisker. Medverkande i aktiviteterna var också sjöräddningssällskapet med sin utrustning. Initiativet var väldigt uppskattat bland de som vistas på ön, både permanent och som sommargäster. En gemensam lunch ordnades genom Brandskyddsföreningens försorg på färjan m/s "Ulvön". Det framstod mycket tydligt att grannsamverkan i glesbygd i väntan på räddningstjänst är något som måste hamna högt upp på prioriteringslistan.

Samling vid pumpen, Ulvöbor hitåt...

Brandbilen ”Bettan af Ulvön” har även den gjort en förtjänstfull
insats. Genomgång efter övning.

Här provar man brandsläckare, både gammal och ung.

Information för allmänheten i föreningshuset om brandskydd.

En skogsbrand hotar hotellet.

Sjöräddningsällskapet är en viktig resurs

Slangutläggning utanför hotellet.