Hem / Regionala föreningar / Västernorrland / Om oss / Aktiviteter / Konferens "Eldstadsrelaterade bränder"

Konferens om eldstadsrelaterade bränder.

Den 27/11 2013 arrangerade Brandskyddsföreningen Västernorrland och Räddningstjänsten Örnsköldsvik en kostnadsfri halvdagskonferens på temat ”Eldstadsrelaterade bränder” vilket statistiskt sett är ett problem som måste hanteras.
Nästan hälften av alla bränder i villor och fritidshus är eldstadsrelaterade.
I snitt inträffar ca 1500 eldstadsrelaterade bränder i Sverige varje år som föranlett en insats från räddningstjänsten och den förmodade orsaken är felaktig eldning, ibland i kombination med felaktigt installerade eller dåligt underhållna eldstäder.
Sotarmästare Ulf Arthursson berättade bland annat om regelverket och vad som är viktigt att tänka på vid installation och skötsel av eldstäder.
Anders Nilsson från Örnsköldsviks Kommuns Bygg & Miljö informerade om bygglovsprocessen och byggnadsnämndens roll.
Anders Boman från Länsförsäkringar berättade om försäkringsvillkor och reglering av försäkringsärenden.
Ett 20-tal representanter från företag inom byggsektorn och försäkringsbolag deltog i konferensen som var mycket uppskattad. Seminariet avslutades med en gemensam lunch.