Hem / Regionala föreningar / Stockholm / Utbildning / Heta Arbeten

Heta Arbeten

Behöver du förnya ditt Heta Arbeten-certifikat? Vi har utbildningen som ger dig ny behörighet. Den är även anpassad för dig som tidigare inte har utfört Heta Arbeten.

Försäkringsbolagens säkerhetsföreskrifter kräver att den som ska utföra Heta Arbeten på tillfällig arbetsplats har genomgått utbildning. Du som är utsedd till att vara tillståndsansvarig (brandskyddsansvarig) vid Heta Arbeten ska ha minst samma utbildning som hetarbetaren och brandvakten.

Utbildningen, som genomförs av instruktörer som är godkända av Brandskyddsföreningen Sverige, omfattar sju lektionstimmar och har följande block:

• Bestämmelse i lagar och försäkringsvillkor
  • Organisation och ansvar
  • Brandkunskap
  • Förebyggande åtgärder
  • Brandfarlig vara samt EX-miljö
  • Tätskikt – Tak, väggar och balkonger
  • Praktik

Praktiken består av övning med handbrandsläckare och hantering av gasflaskor vid brand.

Kursdokumentationen består av handbok samt tillstånd/kontrollista för tillfälliga Heta Arbeten.

Pris: 3 200 kronor/deltagare. I priset ingår kurslitteratur och lunch.

Tid: kl. 08.30–15.30

Plats: Tegeluddsvägen 100, Stockholm

Anmälan kan göras direkt på hemsidan, se nedan eller skriftligt via e-post kurs@slbf.brand.se eller fax 08-664 15 60.
Obligatoriska uppgifter vid anmälan är:

• Kursdeltagarnas namn och födelsedatum (år, månad, dag)
  • Fakturaadress
  • Leveransadress
  • Organisationsnummer
  • Namn och telefon till kontaktperson

Om du har frågor om utbildningen, ring 08-783 70 11.

Välkommen!

Kontaktruta-stockholm.png