Hem / Regionala föreningar / Skåne / Utbildning / Egensotning

Egensotning

Kristianstads kommun genom räddningstjänsten har gett Brandskyddsföreningen Skåne i uppdrag att genomföra en utbildning för dem som ansökt om tillstånd att få sota själv.

Utbildningen är öppen för deltagare från andra kommuner, men kontakta först Räddningstjänsten i din kommun för att kontrollera om motsvarande bestämmelser gäller för din kommun.

För att få tillstånd att sota sin egen fastighet måste man styrka att man har tillräcklig kunskap för att kunna utföra sotningen på ett säkert sätt.

Läs mer om regler och ansökan

• Styrande lagar och förordningar
  • Anläggningskunskap
  • Förbränningskunskap
  • Sotningsteknik
  • Brandrisk
  • Säkerhet på tak
  • Redovisning

Målsättning/syfte
Utbildningens syfte är att ge deltagaren nödvändig kunskap om sotning för att fylla kriteriet för kommunens medgivande om att
sota själv. Utbildningen följer Brandskyddsföreningen Sveriges plan och efter genomgången utbildning får deltagarna ett intyg.

De personer som vill ha behörighet för att kunna sota själva.

Om det ej finns någon aktuell utbildning, kontakta oss för intresseanmälan.

Tel 044-101574 eller kristina.salomonsson@kristianstad.se

Kontaktruta-skane.png