Hem / Regionala föreningar / Skåne / Om oss / Inloggning BF Skåne / Regional strategi Skåne

Aktivitetskatalogen 2014

Katalog ska stärka brandskyddet för den enskilde

Aktivitetskatalogen är framtagen av räddningstjänsterna i Skåne samt Brandskyddsföreningen Skåne. Den är tänkt som en inspirationskälla för kommuner i deras förebyggande arbete för att minska antal personer som omkommer i bostadsbränder. I katalogen går det att hitta exempel på hur andra kommuner har arbetat med frågan.
Läs aktivitetskatalogen
Läs Bilaga A
Läs Bilaga B
Läs Bilaga C-F
Läs handlingsplanen för 2013–2014

Rekommendation för ett tryggt och säkert hem

Med en regional strategi som grund har Skånes räddningstjänster gjort en gemensam satsning för att för att få ner antalet bostadsbränder och därmed också antalet dödsbränder. Strategin vilar på en bred överenskommelse om en ny gemensam rekommendation kring vad ett säkert och tryggt boende bör ha samt aktiviteter för att nå ut med rekommendationen till medborgarna.
Till rekommendationen