Hem / Regionala föreningar / Kalmar län / Utbildning / Föreståndare Brandfarlig vara - CFPA

Brandfarliga varor föreståndare CFPA "ATEX Directives"

Att få ett uppdrag som föreståndare är förknippat med ett ansvar. Ett ansvar som kräver kunskap och befogenheter. Den här utbildningen ger dig kunskap om brandfarliga varor så att du ska klara av uppdraget som föreståndare.

Efter examination erhåller du ett CFPA Europecertifikat, ATEX Directives.

Mål

Du ska kunna verka som föreståndare och ansvara för hanteringen av brandfarliga varor.

Ämnesområden

• Föreståndarens ansvar
  • Tillståndshantering
  • Hantering av brandfarliga varor
  • Tillsyn
  • Riskutredning enligt lagen om brandfarliga och explosiva varor
  • Riskbedömning enligt ATEX

Avsedd för

Dig som är eller ska bli föreståndare för brandfarliga varor på företag där hanteringen av brandfarliga varor är omfattande, och för dig som är handläggare av tillstånds- och tillsynsärenden.

Förkunskaper

Du ska ha god kännedom om brandfarliga varors risker och känna till lagstiftning och begrepp. Du får dessa kunskaper genom att gå Brandfarliga varor – grundutbildning. Är du tveksam om du har rätt kunskaper, kontakta oss.

Pris

10 300 kr exkl moms, kursdokumentation, lunch och fika ingår. Medlemmar i Brandskyddsföreningen får 10 % rabatt.

Kursdatum

F n finns ingen kurs inplanerad.

Kontaktruta-förening-Kalmar-län