Hem / Regionala föreningar / Jönköping / Om oss / Räddningstjänstens utbildningsanläggningar

Öva realistiskt

Teori i all ära, men det vi ser att människor verkligen lär sig på är att få öva praktiskt. Ju mer verklighetstrogen övningen blir desto bättre blir resultat när något verkligen händer.

Att öva praktiskt med realistiska scenarier har Räddningstjänsten i Jönköping, Värnamo och Vetlanda tagit fasta på.
I anläggningarna finns lektionssal (dagrum) och olika rum för att så långt som möjligt likna t.ex. ett äldreboende eller vårdboende.  Tanken med anläggningen är att i första hand utbilda vård- och omsorgspersonal, men genom enklare justeringar kan även hotellpersonal med flera utbildas i lokalerna.  I anläggningen kan man öva med riktiga automatiska brandlarm, larmlagring, praktiska scenarion med eld/rök osv.
I dessa fina lokaler får även vi på Brandskyddsföreningen hålla till.