Hem / Press / Pressmeddelanden

PressmeddelandenRSS

Här publicerar vi skickade pressmeddelanden. Klicka på rubriken för att läsa hela meddelandet.
2016-09-26
Brandskyddsföreningen ser med oro på utvecklingen av pyroteknikanvändning vid fotbollsmatcher. Branden på läktaren i Borås i helgen orsakades av just pyroteknik.
2016-09-13
På senare tid har flera fall av brinnande hoverboards rapporterats. De flesta bränder orsakas av överladdning och fysiska skador – men det finns flera sätt att minska risken för att själv bli drabbad, menar Jan Berggren, elexpert på Brandskyddsföreningen.
2016-06-22
Äntligen är sommaren här och grillsäsongen börjar på riktigt. Varmt och torrt väder innebär fint grillväder men också ökad brandrisk.
2016-04-27
Valborgshelgen närmar sig och det är hög tid att kontrollera vilka regler som gäller för eldning där du bor. I en del kommuner är det bara tillåtet att elda vissa veckor på året och man bör också kontrollera väderleksprognosen innan majbrasan tänds.
2016-01-11
Under 2015 omkom 113 personer i bränder, jämfört med 81 året innan. Antalet omkomna var det högsta på fem år. Det visar ny, preliminär statistik från MSB som presenteras av Brandskyddsföreningen i dag. Med ett bättre brandskydd för äldre skulle färre omkomma.
2015-12-28
Under 2014 skadades 17 svenskar så svårt av fyrverkerier att de blev inlagda på sjukhus. Sex av dessa var minderåriga. Brandskyddsföreningen vädjar nu till alla att vara försiktiga med fyrverkerierna på nyårsafton.
2015-12-22
Under många år minskade antalet omkomna i bränder. Tyvärr bryter 2015 den positiva utvecklingen. Redan i november passerade antalet omkomna förra årets totalsiffra, och den fortsatta utvecklingen ser dyster ut. Så här långt i december är antalet omkomna uppe i 114 personer. Nu står förhoppningarna till att det inte ska bli så många dödsbränder under jul- och nyårshelgerna.
2015-12-11
I helgen lyser tusentals levande ljus upp decembermörkret när det är dags att fira lucia. Men luciafirandet innebär att många människor samlas i lokaler som är avsedda för betydligt färre personer. Det ökar risken för allvarliga konsekvenser vid en brand.
2015-12-01
Nästan alla bostäder i Sverige har brandvarnare, men i var tionde fall fungerar den inte. Att inte ha en fungerande brandvarnare är särskilt allvarligt i december och januari, de månader då flest bränder inträffar.
2015-11-20
Brandskyddsföreningen tagit fram en vägledning och en webbaserad utbildning för att stärka brandskyddet i asylboenden. Materialet vänder sig till verksamhetsägare, anställda och frivillig personal på boendena.