Hem / Press

Press

Press 460px

Brandskyddsföreningens senaste pressmeddelanden:

För farligt med pyroteknik på läktarna

Brandskyddsföreningen ser med oro på utvecklingen av pyroteknikanvändning vid fotbollsmatcher. Branden på läktaren i Borås i helgen orsakades av just pyroteknik.
Läs pressmeddelandet från 26 september

Så undviker du brinnande hoverboards

På senare tid har flera fall av brinnande hoverboards rapporterats. De flesta bränder orsakas av överladdning och fysiska skador – men det finns flera sätt att minska risken för att själv bli drabbad, menar Jan Berggren, elexpert på Brandskyddsföreningen.
Läs pressmeddelandet från 13 september

Grilla försiktigt!

Äntligen är sommaren här och grillsäsongen börjar på riktigt. Varmt och torrt väder innebär fint grillväder, men också ökad brandrisk.
Läs pressmeddelandet från 22 juni

Brandskyddsföreningen och Cirkus Cirkör samarbetar i Almedalen

Anders Bergqvist, generalsekreterare på Brandskyddsföreningen, intervjuas av SVT om vår Almedalenkampanj tillsammans med Cirkus Cirkör. Ett mycket lyckat grepp för att sticka ut och få uppnmärksamhet i en viktig brandskyddsfråga.
Se inslaget här:

Presskontakt:

Suzanne Weigl
08-588 475 19, 070-374 75 19

Regionala brandskyddsföreningar

Brandskyddsföreningen finns i hela Sverige. Välj din förening och hitta information och utbildningar om brandskydd.

Anders Bergqvist, generalsekreterare

Klicka på bilden för att ladda ner en högupplöst version.
Ladda ner fler bilder här

BS4-2016-puff

BrandSäkert är Brandskyddsföreningens egen tidning. Här kan du läsa om aktuella frågor som rör brandskydd för enskilda, företag och andra organisationer. Vill du prenumerera, annonsera eller läsa utdrag ur artiklar? Gå in på www.brandsakert.se