Varukorg
0 st varor
Totalt: 0,00 kr
  • Totalt: 0,00 kr
Hem / På arbetet / Välj område här / Anlagd brand / Lokala projekt
Skriv ut

Lokala projekt

På många ställen i landet bedrivs framgångsrika projekt för att reducera antalet anlagda bränder. Här försöker vi samla ett antal goda exempel för att inspirera och kanske vägleda den som vill starta upp ett eget projekt.

Stockholm

I Stockholm har man startat ett projekt som delats in i tre områden: Pilotskolor, Centralförvaltningen och Akuta insatser.
För skolor är syftet bland annat att: 
Hitta indikatorer på att skolan kan drabbas av anlagda bränder, koppla dessa indikatorer till åtgärder som leder till minskad risk
Skapa ett batteri av åtgärder som kan användas på vilken skola som helst då ledningen upptäcker förekomsten av indikatorerna
Läs mer om Stockholmsprojektet
Läs artikel om projektet i Lära nr 6-2010

Gävle

I Gävle samverkar räddningstjänsten, polisen, socialförvaltningen, länsbrå och kommunala säkerhetschefer mot skolbränder. Man analyserar bränder och tar fram åtgärder.
Läs mer om Gävlemodellen

Linköping

I Linköping arbetar räddningstjänsten tillsammans med skolan för att minska antalet skolbränder. Bland annat håller man enskilda samtal med elever som anlagt bränder.
Läs mer om Linköpingsmodellen

Se filmklipp om Linköpingsmodellen

Västerbotten

I Västerbotten samverkar räddningstjänsten, polisen, skolan, försäkringsbolaget och socialförvaltningen för att få bukt med bränderna.
Läs mer om Västerbottenmodellen

Skaraborg

I Skaraborg satsar man i första hand på informationsspridning riktad till barn och ungdomar. Man vill också skapa ökad uppmärksamhet kring frågan.
Läs mer om SkaraborgmodellenBedriver ni arbete mot anlagda skolbränder?

Fyll i vårt webbformulär så publicerar vi det här.
 

Arbetar du inom räddningstjänsten och vill ha tips om hur man samtalar med unga brandanläggare?

Räddningstjänsten Linköping har flera års erfarenhet av samtal med unga människor som anlagt bränder. De har samlat råd och tips för hur man kan gå till väga i en samtalssituation med ungdomar.
Ladda ner samtalsmallen

 

Sidan uppdaterad 120119/BBJ