Varukorg
0 st varor
Totalt: 0,00 kr
  • Totalt: 0,00 kr
Hem / På arbetet / Tillverkningsindustri
Skriv ut

Brandskydd för tillverkningsindustrin

Vid sidan av personskyddet har brandskyddsarbetet i en industrianläggning stark bäring på att säkra ekonomiska värden.

Det är inte ovanligt att en industribrand startar i ett lager och sedan sprider sig till produktionen. Både förlusten av lagervarorna och ett eventuellt driftstopp kan få avgörande affärsmässiga konsekvenser. Därför är det viktigt att brandskyddet inte bara omfattar förebyggande åtgärder, utan också en beredskapsplan som gör att man så snabbt som möjligt kan komma i produktion igen om olyckan skulle vara framme.

Det yttersta ansvaret för brandskyddet i en industrianlägging delas av vd och ägaren av verksamheten. Eftersom ett effektivt brandskydd består av både tekniska och organisatoriska lösningar är det dock en klok idé att fördela arbetet även till andra personer i företaget. Och när det handlar om kunskapen om brandskyddet är det givetvis viktigt att alla medarbetare är insatta.

Till höger hittar du förlagsprodukter och utbildningar som är relevanta för industrin. De kan dels hjälpa dig att bygga upp ett systematiskt brandskydd i företaget, dels fungera som verktyg i arbetet med att sprida ansvaret och kunskapen om brandskyddet i din organisation.

 

Litteratur och film
Webbutik

Utbildning och seminarier
Alla utbildningar