Varukorg
0 st varor
Totalt: 0,00 kr
  • Totalt: 0,00 kr
Hem / På arbetet / Lantbruk
Skriv ut

Brandskydd lantbruk

Som lantbrukare eller hästägare är du ansvarig för att verksamheten har ett bra brandskydd. Lantbrukets Brandskyddskommitté (LBK) har anvisningar och riktlinjer för hur du bygger upp ett systematiskt brandskydd.

Cirka 10 procent av samhällets brandskador sker inom lantbruk och hästverksamhet. Kombinationen av brandfarlig utrustning, lättantändligt material, byggnader med många djur och ofta långt avstånd till räddningstjänsten gör att brandskyddet är en viktig del i verksamheten. Det systematiska brandskyddsarbetet är till för att identifiera brandrisker och planera för rätt åtgärder om olyckan skulle vara framme, samt att ta fram en insatsplan för räddningstjänsten.

Till höger hittar du förlagsprodukter som kan hjälpa dig med ditt brandskydd, och även fungera som verktyg i arbetet med att sprida ansvaret och kunskapen om brandskyddet till dina medarbetare. Det finns även film- och informationsmaterial riktat till räddningstjänsten om brandskydd för lantbruk och hästverksamhet samt djurlivräddning.

Lantbrukets Brandskyddskommitté kan du läsa mer om på deras hemsida
 

Litteratur och film

Webbutik

Utbildningar och seminarier

Alla utbildningar
Lantbrukselektriker

Länkar

Lantbrukets Brandskyddskommitté