Varukorg
0 st varor
Totalt: 0,00 kr
  • Totalt: 0,00 kr
Hem / På arbetet / Kontor
Skriv ut

Brandskydd på kontor

Räddningstjänsten gör varje år drygt 100 utryckningar till svenska kontor för misstänkt brand. I en del fall handlar det om falsklarm – det vill säga tekniskt fel på larmutrustningen.
Kontor
Kontor

Anlagd brand är relativt vanligt – kanske inte inne på själva kontoret, men däremot i anslutande mer offentliga utrymmen. Utöver detta är levande ljus och glömd spis vanliga orsaker, precis som i bostäder. Elektrisk kontorsutrustning som orsak till brand är betydligt ovanligare än vad man kanske kan tro, däremot kan elanslutningarna vara ett problem – komplicerade och ogenomtänkta skarvsladdsarrangemang kan ge upphov till överhettning och i värsta fall brand. Sist men inte minst bör man tänka på att successiva hyresgästanpassningar av lokalerna kan urvattna den ursprungliga idén bakom fastighetens brandskydd och utrymning. Med andra ord – kolla hur väl den nuvarande interiören stämmer överens med utrymningsplanen!

Enligt lagen om skydd mot olyckor ska alla arbetsplatser bedriva ett systematiskt brandskyddsarbete. Ytterst ansvarig för brandskyddet är vd:n och/eller ägaren till verksamheten. Till höger hittar du förlagsprodukter och utbildningar som kan hjälpa dig att bygga upp ett starkt brandskydd, men också fungera som verktyg för att öka brandskyddskunskaperna hos dina medarbetare.

 

Litteratur och film

Webbutik

Utbildning och seminarier

Utbildningar