Varukorg
0 st varor
Totalt: 0,00 kr
  • Totalt: 0,00 kr
Hem / På arbetet / Hotell
Skriv ut

Hotell

En brand på ett hotell medför stora risker, eftersom människor här befinner sig i en okänd miljö där säkerheten är beroende av hur verksamhetens ledning har organiserat brandskyddet.
Hotellobby
Hotellobby

Egenkontroll är en av hörnstenarna för att skapa ett fungerande brandskydd i den här typen av anläggningar. Tillsammans med Visita har vi tagit fram certifieringen Brandskyddat hotell, som hjälper till att hitta rätt riktning i det arbetet. Certifieringen förbättrar inte bara brandskyddet i anläggningen, utan sänder också positiva signaler om trygghet till gästerna. Dessutom lägger den grunden för ett effektivt samarbete med räddningstjänsten.
Läs mer om certifieringen Brandskyddat hotell

Det yttersta ansvaret för brandskyddet i en hotellanläggning delas av vd och ägaren av verksamheten. Som vid allt brandskyddsarbete i offentliga anläggningar är det dock en god idé att fördela ansvaret även till andra personer i verksamheten. Och kunskapen om brandskyddet är givetvis något som alla medarbetare ska känna till.

Till höger hittar du förlagsprodukter och utbildningar som är relevanta för hotell, pensionat, vandrarhem och liknande verksamheter. De kan dels vara till hjälp när man bygger upp det systematiska brandskyddet, dels fungera som verktyg i arbetet med att sprida ansvaret och kunskapen om brandskyddet bland medarbetarna.

Litteratur och film

Webbutik

Utbildning och seminarier

Utbildningar för hotell