Varukorg
0 st varor
Totalt: 0,00 kr
  • Totalt: 0,00 kr
Hem / På arbetet / Fastighet
Skriv ut

Brandskydd av fastighet

En fastighet kan användas till de mest skiftande verksamheter – allt från boende till kontors- eller butiksverksamhet – vilket i sin tur påverkar brandskyddets utformning.
Fastighet Marievik
Fastighet Marievik

Det systematiska brandskyddsarbetet (SBA) är ett lagstadgat krav för alla typer av organisationer. Här finns utrymme för rutiner som utgår ifrån företagets eller verksamhetens speciella förutsättningar; du avgör alltså själv hur arbetet ska utformas föra att resultera i ett effektivt och ändamålsenligt brandskydd.

Ansvaret för det systematiska brandskyddsarbetet ligger på ägaren och nyttjaren av fastigheten gemensamt. Eftersom det handlar om två parter är det därför viktigt att komma överens om hur man delar upp ansvaret mellan sig. Det är också klokt att delegera ansvar och uppgifter till andra personer i organisationen.

Vi har samlat förlagsprodukter och utbildningar som är relevanta för dig som ägare eller nyttjare av en fastighet. De kan dels hjälpa dig med det systematiska brandskyddsarbetet, dels fungera som verktyg när det gäller att sprida ansvaret och kunskapen om brandskyddet bland boende, medarbetare eller andra personer som vistas i fastigheten.

 

 

 

Litteratur och film

Webbutik

Utbildningar och seminarier