Hem / Om oss / Aktuella remisser / SBF 2016:1

Sprinklerkonsultfirma SBF 2016:1

Här är förslag till norm för sprinklerkonsultfirmor, en ny norm som har beteckningen SBF 2016:1. Huvudsyftet med normen är att ställa krav på de företag som arbetar med systembeskrivning, projektering och andra konsultuppdrag inom sprinklerområdet. Idag kan behöriga ingenjörer verka inom anläggarfirmor och besiktningsfirmor och i dessa fall finns krav på företaget som kompletterar kraven på person. Behöriga ingenjörer kan dock även verka inom så kallade konsultfirmor och detta förslag har för avsikt att i dessa fall ge motsvarande kompletterande krav.

Förslaget till SBF 2016:1 har tagits fram av en arbetsgrupp bestående av:

• Jens Hjort (Brandskyddsföreningen)
  • Pia Ljunggren (Trygg Hansa/Svensk Försäkring)
  • Peter Buhler (BST/VVS Företagen)
  • Tomas Farestveit (Nordiska Brand/Sprinklerfrämjandet)
  • Marcus Runefors (LTH/Sveriges Brandkonsultförening)
  • Tomas Åberg/Kenneth Hedman (SBSC)

Brandskyddsföreningen ber dig att läsa igenom förslaget och lämna dina kommentarer senast 2016-08-25. Använd bifogad blankett. Kommentarer ska utformas så att:

• det framgår vilket eller vilka förslag kommentaren gäller eller om det är en generell synpunkt
  • det för varje kommentar anges motiv till kommentaren och att det finns ett förslag till ändring
  • det framgår vem som lämnar kommentaren (person, företag, organisation etc.)

Kommentarer som lämnas i form av frågor kommer normalt inte att beaktas Frågor angående remissen kan ställas till Jens Hjort, 08-588 474 91 eller jens.hjort@brandskyddsforeningen.se