Varukorg
0 st varor
Totalt: 0,00 kr
  • Totalt: 0,00 kr
Hem / I hemmet / Norm för hembrandsläckare
Skriv ut

Norm för hembrandsläckare

Krav på handbrandsläckare finns i standardserien SS-EN 3. Standarderna omfattar olika typer av släckmedel och olika storlekar på handbrandsläckare. Detta innebär att standarden omfattar flera nivåer/klasser på den prestanda som kan erhållas.

För användning av handbrandsläckare i hemmiljöer finns det behov av att ange lämplig nivå på prestandan och val av släckmedel. För placering av handbrandsläckare i hemmiljö har den estetiska utformningen betydelse och i vissa fall kan den röda färgen uppfattas som olämplig samtidigt som handbrandsläckaren endast förväntas hanteras av ett begränsat antal personer, som i förväg har kännedom om lokaliseringen av släckaren.

Syftet med denna norm är att ange en lämplig miniminivå för handbrandsläckare som ska användas i hemmiljö. Målsättningen är att denna norm ska bidra till en ökad användning av lämpliga handbrandsläckare i hemmiljöer.

Överensstämmelsen med de krav som anges i denna norm visas genom ett certifikat. Grunden för certifieringsförfarandet ska vara SS-EN/ISO 17065.1