Varukorg
0 st varor
Totalt: 0,00 kr
  • Totalt: 0,00 kr
Hem / I hemmet / Jordfelsbrytare
Skriv ut

Jordfelsbrytare

Jordfelsbrytarens främsta funktion är att rädda liv och förhindra brand om ett fel uppstår i en lägenhet eller villa. Det finns två typer av jordfelsbrytare, en för personskydd och en för brandskydd.

Personskyddet har en maximal felströmsinställning på 30 milliAmpere. Brandskyddet har en maximal felströmsinställning på 500 milliAmpere.

Snabbheten hos en jordfelsbrytare gör att farliga situationer normalt inte hinner uppkomma när en person kommer i beröring med en strömförande del. Vid ett eventuellt fel känner jordfelsbrytaren av de små strömmar som kan orsaka brand.

Det är enkelt och billigt att installera en jordfelsbrytare. Krav på jordfelsbrytare i bad- och duschrum och utomhus infördes i starkströmsföreskrifterna 1996. Sedan år 2000 är det krav på att alla vägguttag ska vara bevakade av jordfelsbrytare.

Jordfelsbrytaren är ett bra kompletterande skydd till andra skyddsåtgärder såsom säkringar, skyddsjordning och naturligtvis underhåll av elanläggningen. Kontrollera jordfelsbrytarens funktion med testknappen minst två gånger om året.