Hem / I hemmet / Flammys barnsida

Flammys barnsida

Jag heter Flammy. Här kan du lära dig hur du får det brandsäkrare hemma. Rita gärna av mig och skicka teckningen till Flammy, Brandskyddsföreningen Sverige, Box 472 44, 100 74 Stockholm.

Flammys 112-spel

Släck elden genom att koppla ihop 1+1+2. Varje gång du parar ihop rätt siffror får du poäng. Utmana dina kompisar och kolla vem som hamnar på topplistan!

Till spelet

Spela med Flammy

Flammys brandskola är ett webbaserat spel där barn kan lära sig mer om brandskydd hemma.

OBS! Tyvärr går det inte att skriva ut diplomet i slutet av spelet.
Ladda ner diplomet som pdf här istället

Till Flammys brandskola

Flammy klippdocka

Här är Flammy som klippdocka. Ta på honom uniformen, pyjamasen, träningskläderna eller klä honom fin när han ska gå på fest. Klistra fast Flammy på ett tjockare papper innan du klipper ut honom.
Ladda ner klippdockan Flammy (pdf 4,5 MB)

Flammy-loppa

Klipp ut och vik en loppa. Be sedan din kompis säga en siffra, välja färg och svara på frågan eller utför uppdraget.
Ladda ner Flammy-loppan (pdf 1 MB)

Glöm inte släcka ljusen!

Sätt upp en dekal på insidan av ytterdörren som påminner dig att släcka ljusen innan du går hemifrån. Ladda ner dekalen, skriv ut den på din skrivare och färglägg Flammy. Sätt sedan upp bilden på insidan av ytterdörren.
Ladda ner dekal (pdf)

Rita en teckning till Flammy

Rita en teckning med Flammy och skicka den till Flammy, Brandskyddsföreningen Sverige, Box 472 44, 100 74 Stockholm. Några av dem visar vi här på Flammys sida.
Till teckningarna

Så här skyddar du dig mot bränder:

• Kontrollera att ni har brandvarnare hemma. Byt batteri en gång per år och kolla att den du har fungerar genom att trycka på testknappen.

• Alla bör ha en brandsläckare hemma. Vi rekommenderar att alla har en 6 kg pulversläckare. Alla i familjen ska veta hur släckaren fungerar.

• Tänd bara ljus i obrännbara ljusstakar. Ta bort alla brandfarliga dekorationer.

• Var extra försiktig med värmeljusstakar.

• Lämna aldrig levande ljus obevakade. Den som tänder ljuset ska också släcka det.

• Lämna aldrig barn ensamma med levande ljus eller tomtebloss.

• Ställ inga föremål på tv:n.

• Julgransbelysning, adventsstjärnor och elektriska ljusstakar ska släckas med strömbrytare eller genom att man tar stickkontakten ur vägguttaget. En timer är också bra.

• Om det börjar brinna på spisen – kväv elden med en filt eller ett lock.

• Om ni måste utrymma hemmet, se till att ni har bestämt en återsamlingsplats.