Varukorg
0 st varor
Totalt: 0,00 kr
  • Totalt: 0,00 kr
Hem / I hemmet / Brandsäkert hem / Sju steg till ett Brandsäkert hem
Skriv ut

Sju steg till ett Brandsäkert hem

Informationsmaterial

I foldern Skydda ditt hem mot brand och olyckor kan du bland annat läsa om vilka brandrisker som finns hemma och hur du kan förhindra att det börjar brinna.
Läs mer om foldern Skydda ditt hem mot brand och olyckor

 

Utbildning

I Brandsäkert hem-konceptet ingår vår e-learning Brandsäkerhet i hemmet. Utbildningen är gratis och genomförs på datorn. Du kommer lära dig att förebygga och hantera den typ av brandolyckor som dagligen inträffar i svenska hem.

Utbildningen finns översatt på engelska, norska, danska, finska, arabiska och somaliska.

Till utbildningen

Brandsakerhet-i-hemmet e-learning

Pulversläckare

I bostaden ska det finnas minst en 6 kg pulversläckare, med lägsta effektivitetsklass 43A 233BC, för att uppfylla kraven i Brandsäkert hem-konceptet.
Läs mer om pulversläckare

Brandfilt

En brandfilt är ett bra komplement till en handbrandsläckare. Den kan med fördel användas för att dämpa en brand eller släcka brand i kläder eller i kokkärl. Filtens storlek ska vara minst 120x180 cm. 
Läs mer om brandfilt

Automatisk övervakning av köksspis

Många bränder startar på spisen. För att uppnå kraven i Brandsäkert hem-konceptet måste köksspisen vara försedd med ett system som stänger av spisen innan en brandfarlig situation uppstår. 
Läs mer om automatisk övervakning av köksspis

Driftsäkert brandvarnarsystem

En brandvarnare reagerar på den livsfarliga röken och varnar dig. För att en brandvarnare ska uppfylla kraven i Brandsäkert hem-konceptet måste man kunna säkerställa att de alltid är driftsatta. Enligt Riktlinjer för Brandsäkert hem® ska brandvarnarna vara nätanslutna, men som alternativ kan övervakade branddetekteringssystem eller sammankopplade brandvarnare i varje bostadsrum användas.
Läs mer om driftsäkert brandvarnarsystem

Installation

När det gäller automatisk övervakning av köksspisen och det driftsäkra brandvarnarsystemet finns det lösningar som man själv kan installera. Andra kräver en behörig elinstallatör. Se respektive leverantör.
Läs mer om installation


Ladda ner informationsbladet Sju steg till ett Brandsäkert hem (pdf)